?

Hvorfor har jeg smerter etter sex? (Mann)

Mann 24 . 18 November 2019
Spørsmål

Hei. Opplever utmattelse etter sex som utvikler seg til smerter om jeg ligger med kjæresten min mer enn 2-3 ganger i uken. Eks. Kan ha vondt i flere dager om vi har sex to ganger med med kort tid mellom. Er dette vanlig eller er det grunn til å oppsøke lege?

Mann (24)
Fagperson svarer
Hei,


symptomet du beskriver er uvanlig nok til at det vil være lurt å ta det opp med en lege.

For å komme nærmere en årsak vil legen vil stille spørsmål rundt varighet av den seksuelle aktiviteten, hvor eksakt du opplever smerten, og  om det er smerter kun dersom sædavgang har funnet sted. Om du opplever at vannlatingen din er normal eller har endret seg nå vil det også være aktuelt å spørre om, samt om du vil oppleve smerter om du onanerer. Det er også interessant når dette oppstod, og om det har vært noen spesiell foranledning før smerten debuterte.  

En vil gjerne undersøke penis, testikler og eventuelt prostata. Dette eksempelvis for å se etter utslett eller arrdannelser som kan ha årsakssammenheng. Normalt vil man også tilby tester for kjønnssykdommer dersom du og din partner ikke ble testet før dere innledet forholdet, og kanskje ta en vanlig urinprøve. 

Dette kan være avklarende for årsak og kunne utelukke en del muligheter. Slik du beskriver det er jo dette noe som kan bli problematisk for deg i et forhold, og bør tas alvorlig bare av den grunn. Det gjør at fastlegen også vil spørre en spesialist om råd dersom det forblir vedvarende uten at man kan løse det i allmennpraksis.

Lykke til, 

hilsen SIO legen

 
Finner du ikke det du leter etter?